Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tanulságos levelet kaptam a minap Kövér Lászlótól – írta Kálmán Olga a DK frakció szóvivője.

A Fidesz házelnöke arról tájékoztatott, hogy csökkenteni fogja a képviselői tiszteletdíjamat, amiért több szavazáson nem vettem részt.

Hamar kiderült, hogy e szép gesztus nemcsak nekem szól, ilyen levelet kaptak a DK-s képviselőtársaim is.

Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk.

Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában.

Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad.

Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát.

Ez, a DK politikai véleménye nem tetszett Kövér Lászlónak, ezért saját kezűleg igazolta, hogy minden úgy van, ahogy mondjuk:

30 éves parlamenti gyakorlatot felrúgva, a távolmaradásunkról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére büntetett meg mindannyiunkat.

Mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem fogjuk megszavazni a törvénytelen miniszterelnököt, a törvénytelen minisztereket a törvénytelen államtitkáraikkal együtt. Ha ez az ára, akkor ez az ára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: