Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Jobbik egyik politikusa veheti át Márki-Zay Péter korábbi miniszterelnök-jelölt mandátumát – derült ki az MSZP Országos Központjának közleményéből.

A demokrata ellenzéki pártok – Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért, Momentum, Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP – egyhangú döntéseket hoztak a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.

Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzett jelöltek közül a sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.

Korábban Márki-Zay Péter úgy nyilatkozott, hogy Szél Bernadettet juttatná a parlamentbe, aki Budakeszin és környékén vereséget szenvedett Menczer Tamástól, miközben a listán csak a 206. helyen áll.

Az MSZP Országos Központjának közleménye emlékeztet, hogy Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa, Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg.

Forrás: index.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: