Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Na most, ha már mindenki megtartotta a sajtótájékoztatóját arról, hogy a másik a hibás, (nem mintha nekem ne volna ilyen hajlamom), talán volna egy kis időnk néhány sürgős kérdésre válaszolni.

Lesznek nagyobb, hosszabb távú feladatok is, de ezek azonnaliak..

1. Megértettem: a Parlament elhagyására nincs esély.

Értem az indokokat is, mindegyikben van valami. Anélkül tényleg nincs is értelme, hogy meg tudnánk mondani: pontosan mit tesznek (miből és kikkel) a pártok a parlamenten kívül.

Ma már azt hiszem, hiba volt, de én is beültem egy ciklus erejéig 2010-ben az Országgyűlésbe. (Igaz, akkor még nem kellett az Alaptörvényre esküt tenni.) De az biztos, hogy világos gesztusokkal ki kell fejezni: az ellenzék még véletlenül sem lesz a NER biodíszlete.

A politikában a szimbolikus gesztusoknak is óriási szerepe van.. Mi lesz az eskütétellel? Egyértelmű lesz-e, miben vesznek részt a képviselők, és miben nem?

Vállalnak-e tisztséget, bekapcsolódnak-e a vitákba, terveznek-e házon belüli akciókat?

2. Van 20.000 szavazatszámláló, és ennél is több önkéntes civil, aki aláírást gyűjtött, fagyoskodott a standoknál, röplapot szórt, fb-csoportot alapított.

Ekkora “hadsereg” a történelemben olykor elég volt a győzelemhez. A szavazatszámlálókat szétszéledni hagyni tudatos fegyverletétel.

Segíteni kell, hogy civil keretben, közülük kikerülő szervezőkkel, vezetőkkel továbbra is egy közösséget alkossanak, saját akcióik legyenek.

Külön haszon, ha vannak, akik hajlandók visszajárni, megőrizni a személyes kapcsolatokat a kicsit megismert településsel.

3. Hála éppen a civileknek, aktivistáknak, lesz népszavazás a Fudan egyetemről és a munkanélküli ellátásról. Tuti, hogy mondjuk júliusra írják ki.

Stílusos: fagyban gyűjtöttük az aláírást, hőguta közben szavazhatunk. Mi a kampányterv, a mozgósító jelszó?

Ha van esély az érvényességi küszöb elérésére, ha inkább annak a demonstrálása a cél, hogy itt vagyunk, nem adjuk fel.

4. Az ígéretek ellenére Orbán azonnal közölte: juszt is beépítik a Ligetet. Ez nyilvánvaló provokáció. Mi a válasz?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: