Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nos lehetett volna maszatolni vagy pusztán hallgatni de az RTL Klub egészen máshogy döntött. Beleálltak és nyíltan beszéltek az ügyben ez pedig mindenképpen megsüvegelendő hozzáállás.

A legutóbbi Partizán vendége Ördög Nóra az RTL korábbi műsorvezetője volt. A műsorvezető csaknem 7 éve viharos körülmények között a konkurens TV2 csatornára távozott.

Már akkoriban is nagy port kavart a váltás. Sokak árulásként tekintettet a műsorvezető lépésére, hiszen azt a csatornát hagyta ott, amely felfedezte és szakmai karriert biztosított neki.

Azonban mint ahogy oly sok minden ez a történet sem fekete vagy éppen fehér.

Ördög Nóra ugyanis így nyilatkozott az esetről Guláys Mártonnak:

“Ez egy tök nagy pofon volt, hogy tényleg, basszus, kidolgozom a lelkemet, és akkor ehhez képest egyszer csak kiderült számomra, hogy van olyan kollégám, aki háromszor annyit keres, mint én, férfi, és nyilván ezt nem lehet összehasonlítani, mert a népszerűség, az egyéniség, a tapasztalat, egy csomó minden…

De mégiscsak bosszantott, hogy én mindig ott vagyok időben, mindig készen vagyok, mindig elmondom a dolgokat…”

Azonban az utolsó csepp mégsem ez volt a pohárban, hanem a műsorvezető elmondása szerint az hogy a csatorna pénzügyi osztálya a terhessége alatt úgy gondolta, hogy már réges-régen módosítani kellett volna  a szerződésén, mert ekhós munkavállalóként dolgozik, és így csak 50 ezer forint lesz számára a gyes. t :

“Volt olyan férfi kollégám, aki egy teljes évig nem volt képernyőn, és pontosan tudtam, hogy kapja a fizetését, és akkor ez a pumpa még jobban fölment…

Aztán terhes lettem a második gyerekemmel, és tudtam, hogy ugyanez fog következni. Nem a pénzről szólt ez az egész, hanem azt éreztem, hogy ez nem méltó.

És kaptam egy ajánlatot, és egy olyan fajta megbecsültségérzést, ami miatt kilenc hónapos terhesen bementem és felmondtam.”

Nem sokkal azután, hogy az interjú felkerült a Partizán YouTube-csatornájára, az RTL Klub közleményben reagált az abban elhangzottakra, amit Ördög Nóra a saját Instagram-oldalán is megosztott.

„Szeretnénk röviden reagálni arra, amit Ördög Nóra mondott a Partizánban a nálunk töltött éveiről és a távozása körülményeiről. Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést.

ELNÉZÉST KÉRÜNK AZOKÉRT A SÉRELMEKÉRT, AMELYEKRŐL A MŰSORVEZETŐNŐ ÚGY ÉRZI, HOGY ÉVEKKEL EZELŐTT ŐT AZ RTL KLUBBAN ÉRTÉK.

Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt több mint hét évben.

Egy más értékeket képviselő médiacég lett. Évek óta azon dolgozunk, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsünk, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthassanak nálunk a karrierjükben.

Erőfeszítéseink sikerét jelzi a női közép- és felső vezetők számának folyamatos növekedése és a fizetési különbségek megszűnése is.

Azt reméljük, hogy munkánk eredményei túlmutatnak az RTL Magyarországon, és hatással lehetünk más munkahelyekre és akár a teljes társadalomra is”

– olvasható a közzétett válaszban, amihez Ördög Nóra annyit fűzött hozzá:

KÖSZÖNÖM.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: