Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István szerint az a kommunikáció, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai vakcinával oltották be, a propaganda része, bár ezt bizonyítani nem tudja. „Szeretném látni a hivatalos oltási papírját”

– jegyezte meg a Spirit Fm Aktuál című műsorában az EP-képviselő.

„Akiknek igazolhatóan munkavállalási, tanulási, vagy fontos rokonlátogatási célból kell beutazniuk olyan országba, amelyik nem ismeri el a keleti vakcinákat, azoknak a bemutatott számlák alapján térítsék vissza a kötelező tesztjeik költségeit!

Ez kutya kötelessége lenne a magyar kormánynak!” – fogalmazott Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

A politikus a Spirit FM Aktuálban megerősítette, hogy egy „normális országban reális lenne” követelésének teljesülése.
Szerinte ez a kérdés egyszerűen nem érdekli a magyar kormányt. „Nem véletlenül vagyok dühös, saját bőrömön érzem a tehetetlenséget.

Öt hete az Európai Bizottság elnökével egyeztettem, hogy az Európai Unió illetékes testületében napirendre kerülhessen azoknak a magyaroknak az ügye, akik keleti vakcinával vannak beoltva, és emiatt az EU országainak nagy részébe nincs szabad mozgásuk.

Csak egy dolog kellene, hogy a kormány hivatalosan is kérelmezze ezt. Öt hét alatt ez nem történt meg, a külügyminisztérium még nekem sem volt hajlandó válaszolni a hivatalos megkeresésemre” – mondta Ujhelyi István.

Az EP-képviselő szerint a kormány tagjait azért sem érinti a kérdés, mert diplomata útlevéllel szabadabban repülhetnek, nem állítják meg őket a határon.

„Nagyon meglepődnék, ha az egy igaz történet lenne, hogy a miniszterelnököt keleti vakcinával oltották. Ennek semmi bizonyságát nem láttuk” – jegyezte meg Ujhelyi István, aki arra a kérdésre, hogy akkor ezt egy műsornak tekinti-e, igennel válaszolt.

A fél világ jelezte, hogy idősödő embernél a kínai vakcina nem biztos, hogy hatásos. Arra sem válaszol nekem a kormány, hogy a kórházba kerülteknél mekkora az oltottak aránya, és mivel oltották őket – mondta az EP képviselő.

Szerinte az a kommunikáció, hogy Orbán Viktort a keleti vakcinával oltották, a propaganda része, szeretné látni a hivatalos oltási papírját.

A miniszterelnök még februárban posztolt arról, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor fotót is posztolt a vakcina dobozáról, és videót is közzétett.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: