Megosztom másokkal is:

Azóta már eltávolította oldaláról az idézetet.

Olvasónk küldte felháborodva azt a képernyőmentést amelyen Csordás Anett a józsefvárosi választókerület civil, Momentum által támogatott jelöltje egy Tormay Cécile idézettel kívánta népszerűsíteni utcai standolását.

Tormay személye az elmúlt években összefolyt az antiszemitizmussal. Külön pikantériája a történetnek, hogy ebben a választókerületben minden politikai erő tiltakozott már a Fidesz által eröltetett Tormay Cécile kultusz ellen, melynek csúcsa a 2012-ben felállított mellszobor volt.

Aki nem ismerné Tormay Cécile művészetét, ő volt az, aki Budapestet „zsidó pszichéjű városnak” titulálta, de értekezett arról is, hogy zsidók zsidóul is néznek ki.

Külön érthetetlen ennek a fényében az, hogy egy ebben a budapesti választókerületben induló jelölt miért pont egy ilyen írónő idézetével kíván kampányolni, annak a tükrében, hogy kifejezetten a józsefvárosi jobboldali városvezetés volt az, aki eröltetetten próbálta a kerület kultúrális életébe integrálni a vállalhatatlan írónőt, miközben az ellenzéki erők éveken át ez ellen kűzdöttek.

Az említett idézet azóta lekerült Csodrás Anett közösségi oldaláról, ugyanis a DK egyik ferencvárosi képvsielője hozzászólásban  hívta fel a figyelmét a civil jelöltnek arról ki is volt az antiszemita Tormay.

Bocsánatot azonban nem kért.

 


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --