Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb pert vesztett ellenem a TV2 a Kúrián.

Czeglédy Csaba az ellenzék sztárügyvédje közösségi oldalán osztotta meg a hírt:

Hamarosan újra be kell olvasni a Tényekben, hogy nem ítéltek el a hat milliárdos büntetőügyben, és hogy nem kapott ügyvédi irodánk 500 millió forintot.

A TV2 annak érdekben, hogy húzza az időt, a Kúriához fordult, ahol azonban ismét koppant: nekem adtak igazat.

A legfőbb bírósági szerv többek között kimondta:

“A konkrét esetben az alperes nem egy közéleti vitában fejezte ki a véleményét, hanem igazolhatóan valótlan tényeket állított, illetve híresztelt, márpedig a bizonyíthatóan hamis tények önmagukban nem állnak alkotmányos védelem alatt.”

“Nem igazolta az alperes azt, hogy a felperes, illetve ügyvédi irodája baloldali önkormányzatoktól 500 millió forint értékű megbízásokat kapott volna, miként azt sem, hogy a felperest 6 milliárd forintos költségvetési csalásért elítélték volna.”

A TV2 többek között azzal próbált meg védekezni, hogy 500 millió forint és 30 millió forint között bagatell a különbség.

Nem jött be:

“A felpereshez, illetve ügyvédi irodájához jutó megbízási díj nagyságát illetően a tévedés, illetve az eltérés nem minősül lényegtelen pontatlanságnak, hiszen nagyságrendi különbségről van szó.

A felperes két önkormányzattól kapott 30 millió forint értékű megbízást, ehhez képest a félmilliárdos megbízásokra vonatkozó közlés pontatlanságnak nem tekinthető.”

A TV2 érvelésének legszórakoztatóbb része az volt, hogy szerintük azon nyilatkozatommal, amikor lekreténeztem a Szarvas Szilvesztert (PestiSrácok), beismerő vallomást tettem.
“Az alperes nem tudta bizonyítani azt sem, hogy 6 milliárd forintos költségvetési csalásért a felperest elítélték volna.

Semmiképpen sem tekinthető a bűnösség „elismerésének” az a felperesi nyilatkozat, amely egy másik televíziós műsorban hangzott el, más összefüggésben azzal a tartalommal, hogy „inkább adócsaló vagyok, mint kretén”.

Ezt a mondatot a logika alapvető szabályai szerint az előzmények ismeretében semmiképpen sem lehet úgy értékelni, hogy ezzel a felperes, minden más nyilatkozatával ellentétben elismerte volna a 6 milliárd forintos költségvetési csalás elkövetését és végképp nem jelenti azt, hogy ezért már elítélték.”

Pár hét és Marsi Anikó újra vehet egy nagy levegőt


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: