Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

‼️?⛈️ Rekkenő hőség jön, napokig pokoli lesz a forróság…

de nem lesz tartós, csütörtökön érkezik a hidegfront heves zivatarokkal‼️?️

Részletek ??

A következő napokban tovább melegszik az idő, a hét közepén közel lehetünk a 40 fokhoz, majd csütörtökön heves viharokkal hidegfront érkezik.

Hétfő: Általában napos, gomolyfelhős idő várható, az Északi-középhegység térségében elszórt záporokkal, zivatarokkal. A délies légmozgással melegebb levegő érkezik, a legmelegebb órákban 29 és 35 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk, Dunántúlon lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

Kedd: Az ország nagy részén ragyogó nyárias időre számíthatunk, csupán az Északi-középhegység környékén lehet erőteljes gomolyfelhő képződés, itt előfordulhat egy-egy zápor, zivatargóc. A maximumok 31-37 fok között alakulnak.

Szerda: A Balatontól keletre lehet több napsütésre számítani, az Alpokalján és északon záporok, zivatarok tarkíthatják a nyárias meleget. A csúcshőmérsékletek 29-38 fok között tetőznek, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön: Hidegfront érkezik északnyugat felől, melynek hatására többfelé alakulhat ki heves zápor, zivatar, akár károkozással is, erről a következő napokban részletesebben beszámolunk!

A hétvégére: Megszűnik az országos hőség. Hűvösebb és csapadékosabb időjárás körvonalazódik.

Forrás: Metkep.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: