Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök elmondta: 3 145 592 ember, közülük 1,3 millióan már a második dózist is felvették.

A következő hat hét döntő lesz, meg tudják duplázni a beoltottak számát, szerinte május végére vagy júniusra „kint vagyunk a vízből”. A 65 év feletti regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akit el tudtak érni.

Eddig 4 millió 219 ezer ember regisztrált. A legnagyobb közbizalom a mi falunkban az orvos iránt volt – mondta a miniszterenök, szerinte ezért építik az oltási rendszert a háziorvosokra. Ez sok munka és nagy felelősség, de nekik van meg a tudásuk és a terepismeretük.

Fontosnak tartom, hogy az időseket beoltottunk – mondta Orbán. Mindenkit, akit regisztrált és el tudták érni. Nagyon kicsi elmaradás van, annak is technikai oka van. Kialakult egy olyan képzet, hogy azt hiszik az emberek: lesz egy helyzet, amikor már elég ember be van oltva, kialakul a nyájimmunitás, és neki már nem kell, mert megússza. Ez Orbán szerint nem igaz, mindenkinek be kell oltatnia magát.

Orbán a friss számokat ismertetve azt mondta: az elmúlt 24 órában meghalt 241 beteg, viszont már 10 ezer alá csökkent a kórházban ápoltak száma. Jelenleg 1117 fő szorul gépi lélegeztetésre.

Az iskolák nyitása nehéz kérdés, a közvélemény megosztott, a gyerekeiket természetesen féltik az emberek, mondta Orbán Viktor. Szerinte a számok azonban azt mutatják, hogy a közel 10 ezer kórházban ápolt betegből 27 14 év alatti gyermek van, közülük ketten szorulnak lélegeztetésre.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: