Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha Karácsony Gergely vállalja a miniszterelnöki jelölést, akkor az LMP őt fogja támogatni, és nem állítanak saját jelöltet.

Erről Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke beszélt az ATV Egyenes Beszéd műsorában. Schmuck ezt azzal indokolta, hogy zöld miniszterelnököt akarnak támogatni, és nem akarják megosztani a zöld szavazókat. Bíznak benne, hogy Karácsony el fogja vállalni a jelöltséget, Schmuck szerint erre jó esély van.

Schmuck az interjúban Rónai Egonnak azt mondta, hogy 15-18 országgyűlési képviselőjelöltben gondolkodnak, ennyit szeretne az LMP indítani. Az LMP a közvélemény-kutatások szerint két százalékon áll, ennyit mért nekik legutóbb a Republikon és Závecz is. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Pétert mérik a legnépszerűbbnek 21 százalékponttal. Karácsony hét százalékponttal mögötte áll, de ő még nem jelentette be az indulását.

Az LMP támogatását némileg pikánssá teszi, hogy Karácsony Gergely 2013-ban elég viharos körülmények között volt kénytelen távozni az LMP-ből. Akkor éppen baloldallal való egyűttműködés kérdése okozta a pártszakadást a Schiffer András fémjelezte szárny és a Karácsony és Jávor-féle irányzat között. Ebben Karácsonyék alulmaradtak, távoztak a pártból, és megalakították a Párbeszéd Magyarországért mozgalmat. Azóta már Schiffer sincs az LMP-ben, és Karácsonyék egy ideje már újra a két kispárt, a Párbeszéd és az LMP szorosabb együttműködését szorgalmazzák, aminek az LMP-ben is van támogatottsága.

Forrás: Telex

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: