Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor Nagypénteken is interjút adott a Kossuth Rádióban, ahol a legfrissebb hazai adatokat is megosztotta.

Orbán Viktor elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 óra alatt 9055 új fertőzöttet regisztráltak idehaza, 267-en hunytak el.

A hivatalos koronavírus-oldalon közzétett adatokból kiderült, hogy az elhunytak száma így 21 262 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 413 370, míg az aktív fertőzöttek száma is már 236 144 főre emelkedett. 11 747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy arról Orbán beszámolt, április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot, ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz – mondta a miniszterelnök pénteken. Ugyanakkor óvatosságra intett és a szabályok betartását kérte a húsvéti ünnepek alatt is.

Elmondta: az április 4-ével végződő héten 2,356 milliónál lesz a beoltottak száma, az április 13-val záruló héten a hárommilliót, rá egy hétre pedig a 3,5 milliót is meg fogja haladni. Hangsúlyozta: a betegek, a meghaltak és a rendelkezésre álló vakcinák, illetve a beoltottak közötti arány “szépen javulni fog” a következő időszakban.

A kormányfő szerint két-három hét, “amíg átbillenünk”, azaz lassan elérjük azt a pontot, amikor a vírust megölő oltások látványosan és érezhetően kifejtik hatásukat a halottak és a fertőzöttek számának tekintetében is.

Forrás: Blikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: