Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt hiszem nem kell nagyon tovább magyarázni azt, hogy kezd összeomlani az ellátás ezért a legvégső tartalékokat mozgosítja a kormány. Ha még maradt tartalék amit mozgósítani lehet.

Úgy néz ki, nincs messze az a pont, amikor valóban komoly és kezelhetetlen egészségügyi válság alakulhat ki. Most folyik a versenyfutás az idővel, a vírus vagy az oltás fog gyorsabban terjedni a lakosságban. Mindeközben az ellátórendszer már a végét járja.

A legfrisebb információk szerint az önkormányzatok rendelőintézetei is a kormány irányítása alá kerülnek de egy most megjelent kormáynrendelet ennél is messzebre megy:

a háziorvosok is, akik közül a háziorvosin kívül további szakképzettséggel is rendelkezőket mostantól kirendelhetik kórházi munkára.

A friss rendelet szó szerint így fogalmaz:

“Az  R1. 2.  § (1)  bekezdés e)  pontja szerinti irányító megyei intézmény (…)

b) a háziorvosi szolgáltatók tekintetében szakmai irányítási jogot gyakorol,

c) a háziorvosi szakképzettség mellett egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat – a  védőoltási tevékenység sérelme nélkül – a  megyén belül működő, fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményhez kirendelheti”

Egyelőre nem világos, hogy mit takar a “védőoltási tevékenység sérelme nélkül” fordulat a védőoltások megszervezésének oroszlánrészét végző háziorvosok esetében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: