European Ceremony of Honour for Dr. Helmut KOHL - Arribal of Nicolas SARKOZY, former President of the French Republic, on the left, and Viktor ORBÁN, Hungarian Prime Minister, on the right
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiba csúszott a tervbe.

Eddig azt gondolta, hogy a Fidesz szavazataira szüksége van a Néppártnak és hosszú éveken keresztül ezzel politizált. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint azonban nagyon elszámolta magát.

Elsősorban Orbán Viktor egója számára volt döntő a kérdés, hogy kilép-e az EPP-frakcióból, vagy kizárják onnan.

Az érdeklődő közvélemény azonban feltehetően úgy fogja fel a történteket, hogy hossza huzavona után végre megszületett az immár halaszthatatlanná vált döntés az irányvonalról – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung

Egy nacionalista, az „illiberális demokrácia” zászlóvivője egyszerűen nem illik egy olyan polgári szerveződésbe, amely generációk óta viszi előre az európai integrációt.

Az EU-ban jó okkal sok mindent lehet bírálni, de az európai jogharmonizálás az EU módszerének egyik központi eleme. Aki ezt megsérti, az nem jó helyen van Kohl és Juncker frakciójában.

Az EPP frakciója nincs rászorulva a Fidesz szavazataira, mert a többséget többnyire a szociáldemokratákkal, a liberálisokkal és a zöldekkel keresi.

Az ettől jobbra álló frakciókban Orbán embereinek sokkal kevesebb lesz a befolyása a törvényhozásra, és ez a miniszterelnökre is érvényes.

Orbán nem csupán a kereszténydemokrata fügefalevelet veszíti el, amely az európai jobboldali populistákkal nyilvánosan folytatott flörtjei ellenére mindig is lényeges volt számára, hanem nagyon fontos pártpolitikai kapcsolatokat is veszít.

Az Európai Néppártba tartozik ma is Európa legtöbb állam- és kormányfője, így Németország is – írta a lap kommentárjában.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: