Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Bizottság azt kéri a magyar kormánytól, hogy a Klubrádiónak ne kelljen beszüntetnie adását az ultrarövidhullámon.

A Reuters hírügynökség megszerezte azt a levelet, amelyet kommunikációs részlegének vezetője, Roberto Viola pénteken írt alá, és amely azt tartalmazza, hogy az Orbán kabinet tegyen sürgős lépéseket a rádió érdekében – közölte a Népszava.

A brüsszeli magyar EU-nagykövetnek, Stelbaczky Tibornak címzett üzenet kezdeményezi, hogy az adó mindaddig sugározhasson az eddigi sávon, amíg megszületik a végleges döntés a frekvencia sorsáról, illetve amíg a határozat jogerőre emelkedik.Felveti továbbá, hogy a magyar fél szavatolja az uniós jog érvényesülését, ugyanakkor ne érje jóvátehetetlen kár a Klubrádiót.

Hiszen  az jelenleg azzal a kockázattal néz farkasszemet, hogy lekapcsolják az analóg hullámhosszról, igencsak kétes jogi érvek alapján.

Noha Magyarországnak – egykori szocialista államként – tisztelnie kell a szólásszabadságot és a vállalkozás jogát, valamint be kellene tartania az arányosság elvét.

A brüsszeli magyar uniós képviselet szóvivője megerősítette, hogy megkapták a levelet. Azt is közölte, hogy arra Budapestről válaszolnak majd.

Ugyanakkor a Reuters emlékeztet arra, hogy a Klubrádió kapcsán az EU a héten már aggályait fejezte ki a magyar sajtószabadság állapota miatt.

Továbbá, hogy Orbán Viktort az unió és nemzetközi jogvédő szervezetek már régóta bírálják, amiért nyomás alatt tartja a médiát, a civil szervezeteket, a bíróságokat és a tudományt-oktatást.

A miniszterelnök azonban alaptalannak tartja a kritikát és nem hajlandó változtatni politikáján.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: