Bayer Zsolt - Fotó: YouTube
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

V. Naszályi Márta a Párbeszéd I. kerületi polgármestere nem hagyja annyiban a dolgot és perre megy az önkormányzat.

A Budavári Önkormányzat feljelentést tesz a Bayer Zsolt nevéhez köthető lakáscserék miatt, mert nemrég elkészült az a jogi szakvélemény, amely szerint a kerületet anyagi hátrány érte.

Mint ismeretes, 2020 szeptemberében Bayer Zsolt publicista interjút adott az Azonnali nevű hírportálnak, amelyben lényegében saját maga nyíltan elismerte, hogy a törvény kijátszásával jutott budavári lakáshoz.

Az interjút követően ígéretet tettem, hogy önkormányzatunk megvizsgálja a Bayer Zsolthoz köthető lakásszerződéseket – ahogyan felülvizsgáljuk az összes gyanús szerződést is, amelyet az előző fideszes polgármester kötött.

A jogi szakvélemény Bayer ügyében nemrég készült el.

A szakértők megítélése szerint a kerületet hátrány érte, a lakáscsere színlelt volt, Bayer Zsolt pedig – az általa adott interjú alapján – ennek tökéletesen tudatában volt.

A szakvélemény alapján Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük.

Az általam vezetett I. kerületi önkormányzat az előző, fideszes vezetéstől örökölt bérlakás-szerződések visszásságait kezdettől fogva a jog erejével kívánja rendezni.

A 2019.évi önkormányzati választások után azonnal megkezdtük a szerződésállomány felülvizsgálatát, és 2020 nyarán az önkormányzat több polgári peres eljárást is megindított színlelt lakáscserék ügyében.

E folyamat része a Bayer-ügyben tett jogi lépésünk is, amelynek folyamatáról a nyilvánosság előtt beszámolunk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: