Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez kicsit hasonló ahhoz, hogy a TEK páncélos járműveivel vadásznak vírusra. A klasszikus vicc jutott eszembe:

  • Te itt mindenki hülye?
  • Itt? Mindenki!

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján kiderült, hogy a rendőrségnek pozitívak voltak a tapasztalatai a szerdán bevezetett kijárási tilalom első éjszáján. A közterületeken gyér volt a forgalom, még a budapesti belvárosban is többnyire engedéllyel tartózkodtak az utcán a járókelők.

A rendőrök összesen 273 olyan személlyel találkoztak, akik megsértették a kijárási tilalmat. Közülük 80-an kaptak figyelmeztetést, 123 esetben bírságot szabtak ki, 70 esetben pedig feljelentés is született.

Az új védelmi intézkedések megengedik 20 óra után is a kutyasétáltatást. Öt esetben azonban a kutyatulajdonos megsértette az 500 méteres határt. Két kutyás ellen feljelentést is tettek.

A vendéglátó üzletekben a védelmi intézkedések bevezetése óta csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. Ezt a rendelkezést hét helyen olyan súlyosan sértették meg, hogy a hatóság bezárást rendelt el a védelmi intézkedések megszegése miatt:

  • egy VI. kerületi sörözőt nyitva találtak a rendőrök, a bent ülők alkoholt is fogyasztottak. Az üzletet 30 napra bezáratták, és eljárást is indítottak a tulajdonos ellen.
  • Négy vendég ült egy Fiumei úti presszóban is, közülük hárman alkoholt fogyasztottak. Itt is bezárás és bírság lett a következmény.

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: