Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fővárosi Önkormányzat bővíti a tesztelési kapacitásait, és megteremti annak lehetőségét, hogy minden budapesti tanárt és iskolai dolgozót ingyenesen, önkéntes alapon szűrni tudjunk november végétől.

Politikai lózungok és hamis sikerpropaganda helyett a cselekvésnek van itt az ideje.

A járványhelyzet egyre súlyosbodik, napnál világosabb, hogy nem „istenes”, hanem pokoli, nem „talpig fegyverben” állunk, hanem inkább legatyásodva.

A kormány tegnap feladatot szabott az állampolgároknak, újabb terheket rótt az önkormányzatokra, de arról még mindig csak keveset tudunk: a kormány maga mit tesz az egyre drámaibb járványhelyzet megfékezése érdekében?

Kár szépíteni, manipulálni az adatokat: a miniszterelnök által „sikerkritériumnak” jelölt halálozások tekintetében az adataink tragikusan rosszak.

A Főváros teszi, amit rá szabott a kormány.

De, ami a lényeg: a szakértők szerint a járvány megfékezéséhez a tömegrendezvények korlátozása, és azonnali tömeges tesztelés lenne szükséges.

Előbbiben a kormánynak kellene lépni azonnal.

A tesztelések ügyében is, de mivel nem teszi, nekünk magunknak kell, a lehetőségeinkhez mérten, cselekednünk.

Budapest vezetése ezért a tesztkapacitásainak bővítéséről döntött.

Elkezdtük 100 ezer új típusú antigén alapú teszt beszerzését, és a már meglévő készletek mellé több mint 10 ezer PCR tesztet is beszerzünk.

Az Európa több országában használt antigéntesztek nagy biztonsággal szűrik ki a fertőzőket és mindössze 15 perc alatt eredményt mutatnak.

Úgy döntöttünk, önkéntes alapon, ingyenes tesztet biztosítunk a budapesti tanárok és iskolai dolgozók számára.

A kerületi szakellátáson keresztül november végétől tudjuk biztosítani a tesztelést, dolgozunk azon, hogy a téli szünet után újabb tesztelési kört tudjunk biztosítani a pedagógusok és az oktatási intézmények munkavállalói számára.

Erről egyeztettünk a pedagógus szakszervezetekkel, bevonjuk őket a folyamatba

Ezzel a tanárokat, a szülőket és a gyerekeket is védeni szeretnénk, biztosítani szeretnénk az oktatás működőképességét a városban.

Folytatjuk a rendszeres tesztelést a szociális ellátásban, szűrjük a közszolgáltatásban dolgozó munkavállalóinkat is.

 

DeA részletekről folyamatosan beszámolunk. #Budapest


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: