Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A győri kórház érdemben közel telt házas COVID-pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek, erről írt az intézmény egyik orvosa a Facebook-oldalán.

Az ugytudjuk.hu cikke szerint Csipszer Bernadett azt közölte, a kórházban a korábbi egyhez képest jelenleg három intenzív osztályon küzdenek szó szerint a kollégái a betegekért.

2 intenzív osztály COVID-intenzív, 1 nem fertőzött betegeket ellátó intenzív osztály. A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek. Nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb.

Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik – fogalmazott.

Arról is ír a posztjában, hogy a környező megyék kórházai beteltek, a mobil járványkórház közel telt házas, az intenzíves orvosok hívják egymást, hogy próbáljanak a betegeik számára valamelyik másik intenzíven helyet találni, mert ők már nem tudják hová tenni a beteget.

És közben az egyéb betegek ellátása (balesetek, szívinfarktus, agyvérzés, mérgezés, szülések, stb. stb) ugyanúgy szükséges és nincs belőlük kevesebb, mint máskor – fűzte hozzá.

Csipszer Bernadett arra kért mindenkit, hogy szorítsák a minimumra a találkozásaik számát, és tartsák be a járványügyi intézkedéseket, valamint gondolkodjanak, mielőtt elkezdik szapulni az egészségügyi dolgozókat, akik jelen helyzetben életüket kockáztatva dolgoznak a betegekért.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: