A kép illusztráció | Forrás: Párbeszéd Magyarországért
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy értesültünk, hogy a Színművészetisek utcára vonulnak, de nem egyedül.

Ugyanis más egyetemek hallgatói is beálltak az SZFE-s diákok október 23-i demonstrációja mögé, mely menet a Műegyetem rakpartról indul majd, és az Urániánál ér véget.

Mindannyiunk szabadsága – megemlékezés ’56-ról címmel hirdettek vonulásos megemlékezést az SZFE hallgatói, azóta pedig több más egyetem alulról szerveződő hallgatói is csatlakoztak a megmozduláshoz.

Utóbbiak koordinálják majd a Műegyetemrakpartról induló sétát.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről, demonstratív felvonulást szerveznek a szellemi szabadság jegyében.

Október 23-án pénteken 16.00 órakor indulnak a Műegyetem rakpartról, és a Szabadság hídon át – a Március 15-e tértől a tiszteletadás jegyében némán – vonulnak az Urániáig, ahol az SZFE-s diákok megemlékezést tartanak, többek közt egy szimfonikus- és egy ötvenhattagú cigányzenekar közreműködésével.

A hallgatók a Facebook-eseménynél azt írják, várnak mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban veszélybe került egyetemes értékekért, melyek közül csak egy az autonóm felsőoktatás.

Legyünk ott minél többen és osszuk meg másokkal is ezt a cikket, hogy minél többen értesüljenek arról, végre valami történni fog


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: