Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma időközi országgyűlési választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, miután a térség fideszes képviselője, Koncz Ferenc július 10-én életét vesztette egy motorbalesetben. Halálával megszűnt papíron a Fidesz parlamenti kétharmados többsége, ehhez ugyanis 133 képviselőre van szükség, nekik így most csak 132 van. A tét tehát nagy.

 

A kormányoldal az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja a választáson.
Az ellenzék vele szemben Bíró Lászlót indítja, aki 2018-ban is indult, akkor még csak a Jobbik színeiben, végül 31,64 százalékot szerzett Koncz Ferenccel szemben, aki 49,3 százalékkal húzta be a körzetet.

 

A választáson indul még Váradi Gábor is, a Miskolci Roma Önkormányzat képviselője, ő függetlenben, pártok támogatása nélkül vág neki a megmérettetésnek.

 

Nem úgy, mint Tóth Ádám független jelölt, aki mögé beállt Szanyi Tibor pártja, az ISZOM is.
A szavazólapon szerepel még Sóváriné Bukta Erika, a Demokrata Párt színeiben.

A választás izgalmasnak ígérkezik, a közvéleménykutatás szoros eredményt vetít előre. Napközben helyszíni tudósítást adunk a választókörzetből, életképekkel, az utca emberének véleményével és szakkommentárokkal is igyekszünk színesebbé tenni a mai napot.

 

Este 19 óráig lesz lehetőség leadni a szavazatát annak, aki szeretne élni ezzel a jogával. A választókörzetben 77 701 szavazásra jogosult állampolgárnak van erre lehetősége.

A 11 órás részvételi adatok szerint a választópolgárok 16,69 százaléka (12 968 fő) adta le eddig a voksát. Ez jóval alul marad a 2018. áprilisi választásokhoz képest, akkor a körzetben 11 óráig már 27,81 százalékuk (21 457 fő) szavazott le.

 

Forrás: Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: