Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az elmúlt és az előttünk álló hónapok arról szóltak és szólnak a magyar családoknak, hogy hogyan tudnak túlélni a válságban. Hozzátette, emelkedő élelmiszer és benzinárak mellett, csökkenő munkabér mellett vagy állástalanul, sok esetben otthoni karanténban, elvágva a munka lehetőségétől.

“Ezek a magyar családok szinte semmilyen segítséget nem kaptak a magyar kormánytól. Pedig bőven lenne nemzetközi példa. A német kormány – amely a magyar kormánnyal ellentétben nem hangoztatja magáról, hogy mennyire családbarát – a közelmúltban arról döntött, hogy 300 eurós, azaz nagyjából 110 ezer forintos azonnali juttatást ad a gyermekes családoknak. Ott nem a családokon spóroltak, ellentétben az Orbán-kormánnyal.” – hangsúlyozta a DK-s politikus.

Ráczné Földi Judit emlékeztetett, a Demokratikus Koalíció nem először és nem utoljára követeli, hogy a kormány legalább duplázza meg a családi pótlékot.

“Szégyen és gyalázat, hogy itt állunk 2020-ban egy válság közepén, és még mindig arról kell beszélnünk, hogy utoljára a Gyurcsány-kormány emelte meg a családi pótlékot. A DK szerint a több mint egy évtizede megemelt családi pótlék mára teljesen elértéktelenedett, hála a Fidesz gyenge forintjának.” – jelentette ki, hozzátéve: az a minimum, hogy ha a kormány már európai szintű segítségre és válságkezelésre alkalmatlan, akkor legalább azt a minimumot tegye meg, amit ebben a helyzetben a családi pótlék megduplázása jelent.

Arra is kitért, tisztában vannak vele, hogy a magyar gazdaság nem összehasonlítható a némettel. Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott: nyilvánvalóan populista és értelmetlen dolog lenne azt követelni, hogy a magyar kormány is adjon 110 ezer forintot a magyar családoknak, ahogy a német kormány ad a németeknek.

“Az ugyanakkor igenis elvárható, hogy ha már az elmúlt 10 évben nem emelték a családi pótlékot, akkor ezt legalább most, a válságban pótolják. Mi ezt követeltük már márciusban is, amikor egy 20 pontos gazdasági mentőcsomagra tettünk javaslatot a kormánynak, és ezt követeljük most is.” – mondta zárásként a DK elnökségi tagja.

DKP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: