Szijjártó Péter - Fotó: Magyar Nemzet
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A külügyminiszter hétfőn fogadta Liam Fox brit képviselőt, akit Nagy-Britannia a Kereskedelmi Világszervezet (WTO ) főigazgatói posztjára jelölt.

Liam Fox budapesti útja megkérdőjelezi a magyar külpolitika izoláltságáról alkotott véleményeket – idézte az MTI a külügyminisztert, aki a vezetőválasztást fontosnak nevezte azért is, mert a magyar az egyik legnyitottabb gazdaság a világon.

Úgy vélte, éppen egy új világgazdasági rend van kialakulóban. Az új, éles versenyt a koronavírus-járvány csak felgyorsította. Az országok nyertesekre és vesztesekre oszlanak, mindent meg kell tenni, hogy Magyarország az új korszak nyertesei közé tartozzon. Ehhez kellenek munkahelyek, a kormány és a vállalatok szövetségre léptek, hogy minden, a járvány által elsodort munkahelyet pótoljanak.

Szijjártó Péter azt mondta, Magyarországnak minden esélye megvan, hogy az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzon, ehhez szabad, tisztességes rendszer, az kell, hogy a magyar cégek korlátozás nélkül vehessenek részt a versenyben. Szerinte a volt brit külkereskedelmi miniszter alkalmas a WTO vezetésére.

Szijjártó Péter felidézte: a kormány által indított versenyképesség-növelő programra 904 cég jelentkezett és kötelezte el magát a beruházások mellett, amelyek összértéke meghaladja a 400 milliárd forintot. Ezzel 154 ezer munkahelyet sikerült megőrizni. Kitért rá: az EU-val kötött megállapodás értelmében nagyvállalatoknak felső határ nélkül adhatnak beruházási támogatást, 34 cég 120 milliárd forintnyi nagyberuházást jelentett be a következő hónapokra…

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: