A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ennek ellenére a döntéshozók nem tartják indokoltnak a digitális oktatásra való átállást. Én elhiszem, hogy kellemetlen gazdaságilag és a szülők sem biztos hogy örülnének az intézkedésnek, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, mindannyian tudjuk, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz. A kérdés már csak az, hogy ha ez így van, akkor miért nem inkább előbb?

90 diák és 13 tanár került karanténba Kapuváron, miután három diákról kiderült, hogy koronavírusos – írja a Kisalföld.hu. Az érintett intézmény a Páli Szent Vince Iskolaközpont.

Az iskolaközpont igazgatóját, Bíró Pétert – írják – a hétvégén értesítette a Népegészségügyi Központ a pozitív koronavírustesztekről.

Mindhárom diák másik osztályba jár az igazgató szerint, egyikük alsós, másikuk felsős, a harmadik gimnazista. A nyelvi csoportbontás miatt további tanulókkal is találkoztak.

A minisztérium és az operatív törzs álláspontjához igazodva nem rendelnek el szünetet.
Első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek.

A héten tesztelik azokat, akikkel a megfertőződött diákok kapcsolatba kerültek. Az iskolaközpont közösségi tereiben előírták a maszk használatát, és kihelyeztek kézfertőtlenítőket is.

Tömeges megbetegedés esetén az Oktatási Hivatal rendkívüli tanítási szünetet, az operatív törzs a digitális tanrendre való átállást rendelheti el. Az intézményt 100 óvodás, valamint 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógus alkotja.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: