Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most már biztossá vált, amit eddig is sejteni lehetett:

Nem kezdődik el hétfőn a tanév a Színművészeti Egyetemen

Eddig is kérdéses volt, hogy lesz a tanév kezdete az SZFE-n, amikor a hallgatók keddre virradó éjjel elbarikádozták az egyetem bejáratát, hogy így tiltakozzanak a modellváltás ellen.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vasárnap délután háromra hirdetett tüntetést és élőláncot, hogy kifejezzék, nem értenek egyet többek között Vidnyánszky Attila kinevezésével – írja az ATV.hu

A portál értesülése szerint azonban holnap, azaz hétfőn nem indul meg a tanítás, változik a tanrend: egy héttel tolják a tanév kezdetét, csúszik a beiratkozás határideje.

Már pénteken, az Egyenes beszéd adásában Bagossy László, a Színházművészeti Intézet lemondott vezetője is arról beszélt, milyen bizonytalan az iskolakezdés.

Vidnyánszky Attilát sem tudta megnyugtatni abban a tekintetben a találkozójukon, hogy a tanítás zavartalanul meg tud kezdődni. Sorra jönnek a felmondások, sokszor külsősök mondják le az időpontjaikaz, kilyukadnak az órarendek. Ezen felül a diákokon is múlik, hogy mit szeretnének.

Az SZFE teljes vezetése lemondott, egyre csak távoznak az oktatók, és Bagossy az ATV-n arra is kitért, hogy a külsős óraadók is lemondják az órákat.

A hallgatók korábban tizenhárom pontban fogalmazták meg a követeléseiket: az egyetem autonómiájának garanciáját, kérik, elutasítják a modellváltásról szóló törvény jelenlegi formáját és a kinevezett kuratóriumot sem fogadják el.

A vasárnapi élőláncban az a cél, hogy a nyolcadik kerületből a Mikszáth téren és a MÁrcius 15. téren át eljuttassák az parlamentig a Chartájukat.

A dokumentumban olyan alapfeltételek szerepelnek, amik az egyetem szerint elengedhetetlenek, hogy egyenlő felekként üljenek le tárgyalni a kormányzattal, a kuratóriummal (az élőláncot itt tudja követni). 

Forrás: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: