forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokkal árulkodóbb ez a tény annál, mint ami elsőre csak szimpla szemétkedésnek látszik.

Mert ez nem egy klasszikus szemétkedő lépés, sokkal inkább egy elkeseredett kapálózás, ami arról árulkodik, hogy nagyon nagy baj van párton belül.

De miről is van szó? 

Az országos sajtó több orgánuma is beszámolt arról, hogy pénteken 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében, közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Bíró László így egyelőre nem kezdheti meg kampányát a tiszaújvárosi körzetben a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben.

Az indok valami olyasmi, hogy hiába választotta meg a Jobbik Jakab Pétert a bíróság még nem írta ki a weboldalára, hogy Jakab a Jobbik elnöke – ennél mondvacsináltabb indokot még keresni se lehetne.

Ha valaki azt gondolná, hogy csak szimpla szemétkedés mindez, akkor gondolkodjunk egy kicsit együtt: Mi lehet a végeredménye ennek?

Nyílvánvaló, hogy az a mondvacsinált indok, amivel fellebezett a Fidesz nem fogja megállni a helyét. Tehát minden bizonnyal el fog tudni indulni az ellenzék a választáson. Mi volt a cél? Mártírt csinálni a jelöltből? Késleltetni a kampányát?

Nos az a helyzet, hogy ezzel a jogi ügyeskedéssel csak annyit értek el, hogy az egész ország erről beszél. Ez biztosan nem lehetett célja annak a Fidesznek, akik mindent patikamérlegen számolnak ki a politikába.

Nincs más magyarázat tehát, mint az, hogy valóban megrettentek és egy késtégbeesett a félelem vezette lépést tettek meg. Ez pedig azt jelenti, hogy nagy bajban vannak a kormánypártok. Sokkan nagyobban, mint az a felszínen látszódik. Ki kell mondani: elindult a Fidesz errodációja.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: