ÁSZ - Fotó: napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Horváth Bálint szóvivő reagálása a Népszava mai számában megjelent, a DK ellenőrzéséről szóló cikkre

Értetlenül olvastam a Népszava mai számában megjelent cikket, benne Sebián-Petrovszki László pártigazgató nyilatkozatát a Demokratikus Koalíció számvevőszéki ellenőrzéséről.

Az Állami Számvevőszék nem rendelt el semmilyen “soron kívüli újabb vizsgálatot” a DK-nál, hanem esélyt adott arra, hogy a Demokratikus Koalíció törvényesen működjön.

Ennek érdekében az ÁSZ még 2020. május 21-én kért be a párttól a 2019. évre vonatkozó dokumentumokat, amelyek igazolják a törvényes gazdálkodás alapvető feltételeit.

A DK és az Együtt sem számolt el törvényesen

Az Állami Számvevőszék esélyt adott a Demokratikus Koalíció törvényes, jogállami keretek közötti működésére a 2017-2018 közötti ellenőrzött időszakot követően is – jelentette be Holman Magdolna főtitkár az ÁSZ csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Mint mondta: a DK nem igazolta a 2017-2018. évi gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát.

A DK megragadta az esélyt és a megadott határidőben dokumentumokat, adatokat adott át az Állami Számvevőszéknek. Ezek értékelése jelenleg is folyamatban van.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: