Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rég volt már ilyen.

Az MSZP fújta meg a riadókürtöt, ugyanis a párt szerint Orbán Viktor ma reggel >> k i v é t e l e s e n < < igazat mondott a párt szerint. Persze ebben azért nem kis mértékű cinizmus van.

Na de nézzük mit mond az MSZP.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott, hogy ingyen olyan tudásra tett szert a válságkezelés kapcsán, amiért mások fizetnek.

Ez volt hosszú idő óta az egyetlen igaz mondata, mert valóban: a megkésett, és továbbra is halogatott intézkedéseinek az árát másokkal fizetteti meg.

Orbán súlyos tandíját fizetik azok a vállalkozások, amelyek már csődbe mentek, azok a honfitársaink, akik már elveszítették az állásukat, azok a családok, akik az életben maradáshoz szükséges munkajövedelemtől estek el.

Ideje lenne, hogy Orbán Viktor gyorsan tanuljon a környező országok példáiból, mivel ezen államok vezetői vele ellentétben úgy döntöttek, hogy a munkabérek 75-80 százalékának fizetését vállalják át a munkáltatóktól.

A magyar kormány ezzel szemben csupán, maximum 35 százalékos vállalást tett, amellyel ellehetetleníti a dolgozók megtartását, a tömeges elbocsátást pedig toldozgatással-foltozgatással nem tudja megállítani.

Minden egyes nap késlekedés, munkahelyek ezreinek megszűnését eredményezi, ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal tegyen lépéseket a tömeges munkanélküliség megakadályozására! Vállalja át a bérek 80 százalékát!

Növelje az álláskeresési támogatás idejét 3-ról 9 hónapra és határozza meg nettó 100 ezer forintban a legkisebb ellátás mértékét!

A magyaroknak is jár az, ami a szlovák vagy a román munkavállalóknak!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: