Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök késő este a közösségi oldalán jelentette be, hogy péntektől hétfőig elrendeli a Margitsziget, az Óbudai sziget és a Római-part lezárását reggel 8 és este 10 között.

„A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, elrendelem péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását.” – írja a főpolgármester.

Karácsony Gergely arra kérte Terdik Tamást, Budapest rendőr főkapitányát, hogy a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésnek. A főpolgármester utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére.

A BKK-t pedig arra utasította a polgármester, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

 

 

„Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kérem a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is. Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Tudom, nehéz, de ha betartjuk a korlátozó intézkedéseket, akkor túl leszünk ezen is.” – írta a főpolgármester.

Forrás: budapestkornyeke.hu / Karácsony Gergely közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: