Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kíváncsiak vagyunk, hogy ez miért lesz veszélyes a kormány szerint.

Az ATV számolt be róla, hogy Soros György hatalmas összeget ajánlott fel Budapestnek a koronavírus elleni védekezésre.

A portál beszámolója szerint egymillió eurót adományoz Soros György Budapestnek a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományoznak Budapestnek a koronavírus elleni küzdelemre – idézi a portál a magyar származású milliárdos közleményét.

Mint fogalmazott, a városok és a helyi önkormányzatok hatalmas kihívással találják szemben magukat a járványhelyzet miatt, amúgy is szűkös anyagi forrásokkal kell biztosítaniuk a város működését, a szociális ellátást.

Különösen nagy veszélyben vannak az idősotthonok lakóira és a hajléktalanok. Soros szerint akik most elvesztik a munkájukat, a munkásszállók törékeny biztonságát, szintén a hajléktalanná válhatnak, ahol a tömeges fertőzés esélye igen magas.

“Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után.

A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között” – írta Soros György.

“Szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében ezért az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoz Budapestnek a példátlan vészhelyzetben” – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: