Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A legfontosabb információ mégis az, hogy nincs szükség felvásárlási pánikra, Magyarország teljes egészében képes ellátni a lakosságot.

A 24.hu számolt be róla, hogy villámgyorsan normalizálódtak a húsárak a piacokon amikor megjelentek az ellenőrök.

Már az ellenőrzés idejére olcsóbb lett a Lehel téri csirkehús – írta csütörtöki közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Szerdán a 24.hu is beszámolt arról, hogy a budapesti piacon 2800 forintos kilónkénti áron kínálták a csirkemellfilét, ami a szokásos ár duplája.

A minisztérium közlése szerint a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon 2020. március 18-án.

A vizsgálat során megállapították, hogy a napokban a közösségi oldalakon elterjedt fényképeken látható csirkehús árak kirívónak tekinthetőek, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem volt egyetlen példa sem.

A közlemény szerint a fotókon szereplő hentesüzlet is az elhíresült összegeknél jelentősen kedvezőbb áron kínálta a csirkehúst.

A csontos csirkemellet például 900 forinttal olcsóbban árusította a kereskedő.

Hozzátették, a fogyasztóvédelem az elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel kiemelten ellenőrzi elsősorban a tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek és háztartási papíráruk ártörténetét és árképzési gyakorlatát a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, megtévesztő tájékoztatások kiszűrése érdekében.

A vizsgálatok a hagyományos és online kereskedelemben egyaránt folyamatosak, a túlzott árak tömeges megjelenése a tapasztalatok szerint nem jellemző. A szakterület egyeztet az adóhatósággal is az összehangolt ellenőrzések, közös fellépés érdekében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állandó kapcsolatot tart a kereskedelemi szövetségekkel, az ágazat meghatározó vállalkozásaival.

A szektor képviselőitől érkező jelzések szerint a folyamatos ellátás továbbra is biztosított, a kereskedelmi láncok megfelelő tartalékokkal rendelkeznek.

A tárca változatlanul az indokolatlan készletfelhalmozás mellőzésére, a valós szükségletek szerinti vásárlásra kér mindenkit.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: