Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció vasárnapi kongresszusán előbb a párt EP-képviselője, Rónai Sándor, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester és Bedő Kata újpesti alpolgármester beszélt, utánuk következett a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc.

 

Soha ennyien még nem támogattak minket, ennyi EP-képviselőnk, polgármesterünk, helyi képviselőnk nem volt még – mondta Gyurcsány Ferenc. Azt mondta, ennek ellenére az ellenzék vezető ereje nem egy párt, hanem egy közös akarat.

Az önkormányzati választás során megrepedt az a hatalmi szerkezet, a centrális erőtér, amely összetartotta ezt a rezsimet az elmúlt tíz évben – mondta Gyurcsány Ferenc.

Ez azért történhetett meg, mert a kormányfő összekeverte a vágyait a valósággal. Erős lett ugyan a nacionalista populisták hangja a világban, de a hangerő nem azonos az erővel, márpedig Európa népei tavaly májusban vereséget mértek az olyan politikai szédelgőkre, mint a magyar kormányfő – mondta a pártelnök.

Gyurcsány azt reméli, hogy Orbán számára kijózanító lesz, hogy a konzervatív pedagógusok és iskolák is felemelték a hangjukat a nemzeti alaptanterv ellen.

A pártelnök szerint az ellenzéki polgármesterek jól dolgoznak, és a DK-nak feltett szándéka, hogy Orbán Viktor pártja ezután se tehesse be a lábát Budapestre, szerinte a kormányfő zsarolja Budapestet, ezért nincs vele alku, ez a köztársaság érdeke.

És úgy véli, ha az ellenzék megtanulja most a koalíciós vezetést, akkor 2022-ben is működni fog a dolog. Azt is elmondta, hogy az ellenzéki szavazók közös ellenzéki listát szeretnének a következő parlamenti választásokra.

 

 

Én azt gondolom, egységes ellenzéki összefogással leváltható 2022-ben a fideszmaffia, és Orbán, akár még 2/3-dal is! A 106-egyéni választókörzetben meg kell találni a legalkalmasabb, és a legesélyesebb jelöltet, aki megmérkőzik a fideszes jelölttel szemben! Közös miniszterelnök jelöltre is szükség van.

Létkérdés Magyarország számára 2022-ben a kormányváltás, mert a fideszmaffia, és Orbán már a szakadék szélére lökte politikai, társadalmi, és gazdasági téren hazánkat! Börtönben a helye, természetesen életfogytiglan, teljes vagyonelkobzással!

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: