Orbán-Matolcsy - Fotó: Dr. Szabadi Béla blogja
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem hittük, hogy eljön az a pillanat a magyar közéletben, amikor abban reménykedünk, hogy a Fidesz éppen csak lopni készül.

Mert abban az esetben, ha nem lopnak a fiúk, akkor dráma van. Miről is van szó? Nem másról, mint arról, hogyha nem tudatosan egy lopást készítenek elő, abban az esetben kicsúszott a kezükből az irányítás.

Soha nem látott, rekord magasságba emelkedett az Euró árfolyama a héten. Ez nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy egyre inkább értéktelen a magyar fizetőeszköz.

Mindamellett, hogy ez brutális áremelkedéseket hoz maga után, hiszen jóformán minden egyes terméket a nemzetközi piacról szerünk be (üzemanyag, gáz, villamosenergia, élelmiszer stb.) amellett felvillantja egy esetleges államcsőd lehetőségét is.

Mindenképpen riszató, hogy az Euró árfolyama elérte a 340 forintot – emlékeztető a szocialista kormány alatt ez átlagosan 270 forint volt – és csak reménykedhetünk benne, hogy ezt tudatosan idézte elő a magyar kormány.

Mert abban az esetben, ha nem arról van szó, hogy valaki a magyar forint gyengesége miatt éppen zsebre akar tenni egy hatalmas árfolyamkülönbözetet, akkor azt jelenti, hogy elveszítették a kontrollt a nemzeti deviza felett. Ha pedig ez így van, beláthatalanul tragikus következményei lesznek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: