Szél Bernadett
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. -kezdi sorait Szél Bernadett.

 

 

➡️ A kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg ismeretlen áron. Az előző tulajdonos a nagyon is közszereplő Mészáros Lőrinc volt.

➡️ A számlát valójában mi, az adófizetők álljuk, innentől kezdve minden részletet jogunk van tudni. Azaz csak jogunk _lenne_ tudni, de amit tudunk, már abból is látszik, hogy a kormány újra kirabolja az országot Mészáros kedvéért.

➡️ A rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális.

1️⃣ A vétel nem szolgálja az ellátásbiztonságot (az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt és így is brutális veszteséget termelt, éppen a veszteségminimalizálás miatt csökkentették a teljesítményét), nincs komoly szükség rá az energiaellátásban, ennél olcsóbban is lehet belföldön áramhoz jutni például az alacsony kihasználtsággal működő gázerőművekből.

2️⃣ Nincs valódi munkahely védelmi célzata sem, mert a vállalat már az idén is jelentős, középtávon pedig drasztikus leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos. Egy felelős kormány már most ezerrel azon dolgozna, hogy megfelelő képzéssel és stratégiával egészséges, biztonságos munkahelyet biztosítson az ott élőknek. Ez a kormány inkább palira akarja venni az adófizetőket.

 

 

3️⃣ Sem a gázerőmű-építésnek, sem a nagy volumenű hulladékégetésnek nincs realitása.

Vagyis a kormány egy fölösleges, leépülőben lévő, a kötelezettsége miatt negatív pénzügyi értékű, már az első pillanatban 11,4 milliárdos tőkepótlásra szoruló létesítményt vásárolt ismeretlen áron, a mi kontónkra — ezért tettem ismeretlen tettes ellen feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Polt Péter megint jó káder lehet és félrenézhet a fideszes megrendelői utasításai szerint, de ne gondolják, hogy büntetlenül palira vehetik és kirabolhatják az országot. Figyelünk. És amint eljön az idő, ott lesz a következmény is!

?? Itt olvasható a feljelentésem szövege.

 

Milyen igaza volt Márainak:
“És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok.”
Hát, itt vannak! Itt vannak, átvették a hatalmat, és minden értéket el akarnak pusztítani, amely nem igazolja a hazugságaikat. Az értelmes ember pedig döbbenten néz, a múzsák is bénultan hallgatnak…

 

Forrás: Szél Bernadett közösségi oldala / BalraMagyar

 

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: