járvány - Fotó: Újszó
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Sokkal rosszabb a helyzet, mint bárki gondolná…

Szándékosan fertőzik meg egymást a koronavírussal az emberek, legalábbis ezt állítja egy 23 éves vuhani tanítónő, aki szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint azt bárki is gondolná – írja a Metro.

 

 

Jessika Bailing eddig mindössze kétszer hagyta el a lakását a karantén életbe léptetése óta, ám elmondása szerint a város teljesen leállt: az utakon nem járnak autók, megszűnt a tömegközlekedés, illetve friss áru sem érkezik a boltokba.

„Amikor először kiléptem a lakásból, épp a fogorvoshoz kellett mennem, de csak miután odaértem, akkor szembesültem azzal, hogy az egész rendelő ki van halva. A második alkalom pár napja volt, kifogytam az élelmekből ezért muszáj volt elmennem bevásárolni, de rettenetes volt” – fűzte hozzá a 23 éves tanítónő. „A boltok teljesen ki lettek fosztva, zöldségeket, tejtermékeket, húst, vagy arcmaszkokat ma már nem lehet kapni. Úgy tudjuk, a vírus egy rövid ideig képes életben maradni különböző tárgyak felületén is, ezért hazaérés után mindent alaposan le szoktunk mosni. Legtöbbször még a bejárat előtt levesszük a ruháinkat, amit utána azonnal ki is mosunk.”

 

 

Jessika szerint néhány fertőzött nem törődik a vírus veszélyeivel, sőt, azon vannak, hogy minél több egészséges embert fertőzzenek meg. „Sok olyan esetet hallottam, amikor a beteg levette az arcmaszkját és vizsgálat közben egyszerűen arcon köpte az orvost…” – mesélte a tanítónő, aki néhány napja a saját szemével látta, ahogyan egy férfi végigköpködi egy társasház liftjének gombjait.

A kialakult helyzetért a lakosok többsége a várost hibáztatja, szerintük már sokkal hamarabb, valamint szervezettebben kellett volna bevezetni a karantént. Mivel jelenleg sem a taxik, sem tömegközlekedési eszközök nem járnak a városban, az autóval nem rendelkező orvosoknak néha több órát kell gyalogolniuk ahhoz, hogy hazaérjenek.

Forrás: Blikk / Metro

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here