Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb fejleményekre hívja fel a figyelmet Hadházy Ákos a Fidesz frakcióvezetőjének VIII. kerületi házépítésével kapcsolatban. – írja a 24.hu Hadházy Ákos országgyűlési képviselő legújabb bejelentésére hivatkoza.

Mint korábban megírtuk, Hadházy szerint Kocsis Máté úgy jutott hozzá egy százmilliós értéket képviselő családi házhoz a józsefvárosi Tisztviselőtelepen, hogy azt részben hatósági eszközökkel szerezték meg a korábbi tulajdonostól.

A ház tulajdonosa ugyanis egy idős házaspár volt, akiket 2016-ban, még Kocsis polgármestersége alatt arra kötelezett a VIII. kerületi önkormányzat, hogy újítsák fel a rossz állapotban lévő tetőt.

Hadházy beszámolója szerint a házaspárnak erre nem volt pénze, így az eladás mellett döntöttek. A házat aztán Kocsis Máté édesanyja vette meg 44 millió forintért, majd az idén januárban felerészben Kocsis Máté lett az ingatlan tulajdonosa, aki később be is költözött.

Előtte azonban – bár a Tisztviselőtelep településképi védelem alatt áll – a régi épületet teljes egészében elbontották, helyére pedig egy hasonló stílusú, de nagyobb házat húztak.

Emiatt az UNESCO világörökségi tanácsadó szervezete citromdíjjal „tüntette ki” a kormánypárti politikus beruházását.

Hadházy ezúttal Jakabfy Tamás, korábbi LMP-s önkormányzati képviselő korábbi blogbejegyzésére hívta fel a figyelmet, amely szerint

a Kocsis családnak nem volt engedélye az új házra, hiszen hivatalosan »lakóépület bővítés« néven futott az építkezés. A valóságban azonban — ez látszik is a képeken – teljesen új épületet húztak fel, ami hasonlít ugyan az eredetihez, de annál jóval nagyobb.

„Jakabfy Tamás helyesen jegyzi meg, hogy előfordulhat olyan eset, amikor egy épület nem menthető, például mert sokkal rosszabb állapotban van, mint eredetileg gondolták. Ebben az esetben azonban a házat az eredeti tervek szerint újjá kellett volna építeni, de nem ezt tették, hanem új házat terveztek és építettek – természetesen mindenféle engedélyeztetés nélkül.

Az úgynevezett tudomásulvételi eljárást is csak 2019. júniusában indították meg, a bontás után kb. két évvel, mikor már állt az új épület.”

Sára Botond korábbi polgármester egyébként jogszabályi kötelezettsége ellenére több mint egy évig nem válaszolt Jakabfynak az építkezéssel kapcsolatos kérdéseire, Hadházy ezért most azt ígéri, hogy az új polgármesterhez, Pikó Andráshoz fog fordulni az ügyben.

Kocsis Máté korábban reagált Hadházy vádjaira, szerinte az ellenzéki  képviselő vagdalkozik, ferdít, és saját magának is ellentmond, valamint legalább kilenc valótlanságot állít


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: