Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció EP képviseljője keményen odapirított közösségi oldalán a kormánynak és Várhelyi Olviér frissen megválasztott uniós biztosnak.

A politikusnő közösségi oldalán tette közzé azt a rövid ám nagyon bátor üzenetet, melyben megüzente a Demokratikus Koalíció nem hagyja annyiban az ügyet.

Mint fogalmaz

Várhelyi uniós biztos lett, de mi rajta tartjuk szemünket!

Láthatóan jól megtanulta Orbán pávatáncát és kettős beszédét. Most a kérdés az, hogy képes lesz-e a következő öt évben is olyan független lenni, mint amilyennek ma a meghallgatásán mutatta magát.

Én egy dolgot biztosan megígérek nektek: a DK EP-képviselői rajta tartják a szemüket. Ha Várhelyi hivatali ideje alatt megsérti a kötelező függetlenség szabályait, akkor azonnal kezdeményezni fogjuk a tisztségéből való felmentését. – zárja bejegyzését a DK politikusa.

Emlékeztető: Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell. Ha minden a tervek szerint halad, akkor erre november 27-én kerül sor.

Ehhez arra is szükség van, hogy megállapítsák, annak ellenére van mód jogilag az új összetételű Európai Bizottság hivatalba lépésére, hogy a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormánya nem jelölt tagot a testületbe.

Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani. A jelenlegi cél december elseje, bár egyesek szerint ez sem tartható a hiányzó brit delegált miatt.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: