Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem lehet elmenni mellette, egész egyszerűen mert nem a mindennapi fenyegetések kategóriája ez.

Nem arról van szó, hogy valamelyik feldühödött ultraelkötelezett Fidesz-hívő dühös facebook üzeneteket irogatott valamelyik ellenzéki politikusnak, itt sokkal többről van szó és közel sem biztos, hogy a fenyegetések közzétételének módja máris nem valósított-e meg bűncselekményt.

Informatikai kibertámadás során tették közzé a Demokratikus Koalíció vezető politikusáról azokat a gyalázkodó és minősíthetetlen hangvételű fenyegetéseket, mely egy budapesti kerület önkormányzati oldalát is megbénította.

Az elkövető(k) ugyanis feltörték Budapest Erzsébetvárosának hivatalos weboldalát és Niedermüllet Pétert gyalázó és fenyegető bejegyzéseket helyeztek el az önkormányzati honlapon.

Az Index.hu beszámolója szerint feljelentést tett az erzsébetvárosi jegyző kedden délelőtt, miután kétszer is feltörték ismeretlenek hétfő délután az önkormányzat internetes oldalát, és trágár szöveggel fenyegették meg a kerület új vezetőjét, értesült az Index.

Niedermüller Péter polgármester szerint a hackertámadás éppen azután történt, hogy a VII. kerület új vezetése elkezdte nyilvánosságra hozni a korábbi években megkötött szerződéseket.

 

Megbénult a kerületi önkormányzati portál

Néhány nappal azután történt a támadás, miután a kerületi önkormányzat és Niedermüller közzétette az önkormányzat és Czeglédy Csaba ügyvédi irodája közötti szerződést. Bár az önkorményzat jelesre izsgázott átláthatóságből, könnyen belátható, ha valaki hozzáfér ilyen szinten a hivatalos honlaphoz, akkor bármelyik szerződés tartalmába belenyúlhat, így generálvan politikai botrányt.
Ezért a polgármester a honlap leállítása mellett döntött, így jelenleg elérhetetlen a kerületi weboldal, mindaddig, míg a megfelelő szakemberek el nem végzik a szükséges biztonsági intézkedéseket.
Egy dolog azonban bizonyos, ezt a fenyegetést nem lehet félvállról venni, hiszen itt nem csak egy dühös facebook üzenetről van szó, hanem itt komoly tettek is születtek a portál elleni támadással.

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: