Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap volt lehetőségem részt venni a győri alakuló ülésen, mely inkább egy halotti torra hasonlított.

Engem beengedtek, lévén időben érkeztem és előre regisztráltam is. Néhány szociológiai megközelítést engedjenek meg a kialakult helyzet illusztrálására!

1. Győrben az látszik, hogy a korrupció teljesen átitatta a szervezeti hierarchiát és intézményesedett. Elég csak Paár Attila milliárdos emberének tevékenységére utalnom, aki egyszerre volt győri önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke és a képviselői munkája mellett a helyi közbeszerzéseken is sikeres West Hungária Bau Kft. pénzügyi csoportvezetője is.

2. Az önkormányzat működése kapcsán nemcsak a politikai döntési szintet itatta át a korrupció, hanem az ezt adminisztráló köztisztviselői szférát is. Lásd: az aljegyző tevékenységét!

3. A korrupció különböző változatai beépültek az irányítás rendszerébe is. Szervezetszociológiai értelemben ez azt a veszélyt hordozza, hogy a szervezet irányítási tevékenysége egyre inkább elveszti az eredeti szakmai és hatalmi funkcióját, ami be is következett. Lásd az önkormányzat előterjesztéseit az un. Audi-s földügyben.

Van ma Magyarországon egy folyamatban lévő vádemelési ügy, amit a legfőbb ügyész kezdeményezett. Ez a Simonka György fideszes képviselő ügye: Simonkára a főügyészség 8 és fél év börtönt kér! Ahogy ő Dél-Békésben, úgy Borkai úr Győrben „uralta a terepet”!

Itt ő volt az első ember. A Fidesz kinyújtott karja. Nélküle itt döntés nem születhetett.

A bűnüldöző szervezet dolga megállapítani, hogy ez a hierarchizált szervezet, melynek vezetője nagy valószínűséggel Borkai Zsolt volt, bűnszervezetként működött-e?

Egy biztos: itt, szinte egy kizárólagos hatalommal bíró párt elnöke volt a 2017-es tisztújítás óta. Pártja döntéshozói potenciálját a magánvagyona gründolására fordította! Tényleg úgy járt el, mint egy „csúcsragadozó” (Magyar Bálint fogalma). Úgy néz ki, hogy jutott bőven a szűkebb családjának, (feleségének, lányának, fiának) és a „fogadott” családjának (Rákosfalvynak, Somogyinak) is.
Kegyeltje volt ennek a polipszerűen működő rendszernek!

Annyira a gondjaikba vették a még nálánál is nagyobb hatalmasok, hogy még törvényt is alkottak róla: a lex Borkai-t!

Mindenki ismeri az olasz maffia működését! Ott rejtve a törvényeket kijátszva hozták döntéseket. Itt előre olyan szabályokat fektettek le, hogy a döntéseiknek ne legyen gátja a törvény! Lásd: az un. Audis-s földek megszerzése.

Itt mindenki emlékszik rá: egy tárgyaláson hangzott el, hogy „ezért Németországban nem pénz jár, hanem börtön.” Az ominózus mondatot az Audi topmenedzsere mondta!

De azt is tudjuk, hogy a német Btk. 335§ 2. bekezdése szerint ezért a cselekményért akár 10 év börtönt is kaphat.
Sőt! Súlyosbító körülmény, ha azt bűnszervezetben követik el.
A büntetés ennek a duplája is lehet! Magyarországon is! A un. Voldemort ügyre gondoljanak, hiszen ott kétszer 5 millió forintért kapott Mengyi Rolad 4,5 évet!

Tetszik érteni ugye?

Továbbá, mára azt is tudjuk, hogy kik vettek részt ebben a korrupció-gyanús sorozatban. Azt is, hogy mikor, mit csináltak. És azt is, hogy mennyit kaszáltak! Sajtóhírek szerint 4-5 milliárdot!

Szerintem, most a győri ellenzéken a sor! Azt is meg kell tudni, hogy hová dugták el a pénzt.
Azt is, hogy mennyit költöttek belőle. Kire és mikor!

Egy biztos: úgy húzták maguk után a nyomot (digitális nyom), mint csiga a taknyos nyálát. Nyoma van mindenhol a banki letéteknek, trezoroknak, átutalásoknak, továbbutalásoknak ezek informatikai módszerekkel kiolvasható és feldolgozható adatok.

A győri ellenzékre vár a feladat, hogy kiderítsék, kinek kell még felelnie mindezért pl. a győri aljegyzőnek, aki a törvényesség legfőbb őre!
Mi nem vádaskodunk csak kérdezünk!

Bűnös-e Borkai Zsolt az üzletszerűen elkövetett nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjában?

Bűnös-e hivatali vesztegetés elkövetése vádjában?

Továbbá, a vesztegetés elfogadása és a lopás vádjában?

Bűnös-e magán és közokirat hamisítás vádjában?
Mára ennyi!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: