Az LMP frakcióvezetője szembesítette Hoppál Pétert a bűneivel – Nem semmi a lista


Hoppál Péter - Fotó: komloiujsag.hu
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nyílt válasz HOPPÁL Péter (FIDESZ) hazugságaira!

Tisztelt Képviselő Úr!

Az Ön megnyilvánulásaiból kiolvasható, hogy nem értette meg a pécsiek üzenetét. Pécs polgárai október 13-án úgy buktatták meg a Fideszt, ahogy azt 10 évvel korábban a szocialistákkal tették. Ez nem is csoda, hiszen az elmúlt 10 évben Önök ott folytatták a város rombolását, ahol balliberális elődeik 2009-ben abbahagyták. Ön egy frissebb (átadás-átvátellel kapcsolatos) Facebook bejegyzésében óriási hazugságot fogalmazott meg, amikor 7 milliárdos többletről, és az adósság ledolgozásáról beszélt.Ön pontosan tudja, hogy a városnak kiegyensúlyozott költségvetése csak a virtuális valóságban van, és Pécs csak az állami mentőövekkel volt képes túlélni. A város a legfontosabb feladatait sem képes önállóan finanszírozni. A korábbi adósságátvállalás ellenére (az önkormányzati cégeket is ide értve) Pécs adóssága bőven meghaladja a 20 milliárd forintot. Mondhatjuk, hogy a város minden szempontból rosszabb helyzetben van Önök után, a 2009-es nehéz örökség ellenére.

Ön büszke arra, hogy 150 milliárd forintot költöttek el az alapműködésen felül. Lássuk, mit sikerült kihozniuk ebből az óriási pénzköltésből:
– város gazdasága utolsó lett a regionális központok közül,
– Pécsnek kevesebb az iparűzési adó bevétele, mint a fele akkora Szombathelynek, és sokkal kevesebb, mint a 25 ezer fővel kisebb Nyíregyházának,
– Pécs az ingatlanadó városa lett, nincs még egy olyan megyeszékhely, ahol ilyen súlyos terhekkel sanyargatnák a lakosságot,
– az egy főre jutó ipari termelés tekintetében Baranya megye immár a legutolsó helyen áll,
– sokmilliárdos korrupciógyanús buszbeszerzések után a város buszparkja sokkal öregebb, mint amikor Önök nekiálltak azt „modernizálni”,

– sehol az Önök által beígért új vásárcsarnok,
– nem készült el a sokszor megígért élményfürdő,
– nem készült el az M6-os autópálya meghosszabbítása a határig,
– nem készült el az M60-as autópálya meghosszabbítása sem,
– sehol a városon belüli tehermentesítő út,
– a pécsi tűzoltók a botrányos állapotú épület helyett tíz év alatt sem kaptak új laktanyát,
– a város levegője minden korábbi értéknél rosszabb és egészségtelenebb,
– az Önök „fejlesztés” címszóval atomtemetőt és egy menekülttábort akartak lenyomni a pécsiek torkán.

Képviselő Úr!

Az Önök városrombolásának gyászos mérlege, hogy a városból az elmúlt 10 évben 13 ezer ember volt kénytelen elmenni, családok százai szakadtak szét véglegesen. Azt tanácsolom Önnek: mélységesen szégyellje magát, miután az Ön képviselői munkája nyomán kő kövön nem maradt.
Keresztes László Lóránt
pécsi országgyűlési képviselő
az LMP frakcióvezetője


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük