Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A MagyarHang közölte azt a videót, amelyen a lap állítása szerint ferencvárosi szavazatszállítók láthatóak.

“Egész nap nagyüzemben megy a szavazók szállítása a Ferencvárosban, a Balázs Béla utca és a Lenhossék sarkánál például gátlástalanul hozták-vitték az embereket, miközben nagy hangon listákról, pártokról kiabáltak.” – írja összefoglalójában a MagyarHang.

Egy videófelvételt is közzétett a lap, ahol nem kevesebb látható, mint hogy először ütni akartak, majd megfutamodtak a ferencvárosi  szavazatszállítók:

 

A MagyarHang szerint délután öt óra körül a Momentum önkéntesei is megjelentek, hogy kérdőre vonják a sarkon tevékenykedőket, akik meglehetősen agresszíven reagáltak. – Eddig még nem voltam büntetve, de most majd leszek – kiabálta öklét rázva az egyik köpcös férfi, aki egész nap a sarkon ténykedett. Az aktivisták úgy értesültek, 5000 forintot kapnak szavazatonként a csalást szervezők.

Nap közben szerkesztőségünk is több bejelentést tett a visszásságok miatt. Majd videón rögzítettük a történéseket.

Fél hat körül a rendőrök megszállták a környéket, elbeszélgettek a jelen lévő aktivistákkal, de konkrét tetten érés nem történt, mivel a szavazatszállítók addigra felszívódtak a környékről.

Egyikük távozóban – még a rendőrök érkezése előtt – büszkén kiabálta oda az aktivistáknak és lapunk tudósítójának, hogy igen, képzeljük, tényleg a Fideszre szavaztak.

A történtek után pár perccel idősebb roma asszony érkezett a sarokra, kereste a „kontaktokat”, majd a helyzetet látva inkább ő is odébb állt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: