Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még a választásokig sem tartott ki a Fidesz által kreált politikai ügy. Ami azonban tragédia a jobboldalnak, viszont hatalmas előny az ellenzéknek.

Megszűntette a nyomozóhatóság a nyomozást az ellenzék és Pikó András VIII. kerületi polgármester és kampánycsapata ellen.

A vád velük szemben illegális adatkezelés volt, azonban most kiderült hivatalosan is: semmit nem követett el Pikó és stábja.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy renőrök szállták meg Pikó András kampányirodáját azután, hogy a jobboldali sajtó egy fényképre hivatkozva azt állította, hogy Pikó András és stábja az ajánlóíveken szereplő személyes adatokat dologzzák fel.

Nem sokkal később a Fidesz frakcióvezetője Kocsis Máté rendőrségi feljelentést tett, melynek folyományaként házkutatást tartottak az ellenzéki jelölt irodájában és kihallgatták Pikó kampányfőnökét is (aki a fent nevezett kompromittáló képet megosztotta a facebookon).

Nem sokkal az ügy előtt Puzsér Róbert azzal vádolta Karácsony Gergelyt, hogy hasonló módszerekkel élhet vissza a választók adataival, így jól látható, hogy egy alaposan felépített történetről volt szó.

Ez akár ki is tarthatott volna a választások végéig, azonban a nyomozóhatóság kidurrantotta ez a politikai lufit.

Ez pedig hatalmas erkölcsi győzelem az ellenzéknek és csúnya pofáraesés a Fidesznek.

Azonban sajtóinformációk szerint a rendőrségi döntést jogi úton akarja megtámadni a fideszes városvezetés. A Magyar Nemzet azt írja:

KÉRVÉNYEZIK A RENDŐRSÉGI VIZSGÁLAT FOLYTATÁSÁNAK ELRENDELÉSÉT, MIVEL MEGÍTÉLÉSÜK SZERINT A HATÓSÁG SZÁMOS KÖRÜLMÉNYT NEM VIZSGÁLT KELLŐ KÖRÜLTEKINTÉSSEL, VAGY FIGYELMEN KÍVÜL HAGYOTT.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: