Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Meghirdette új programját Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje…

Meghirdette új programját Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, aki néhány elemet átvett két korábbi riválisa, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor gondolataiból is. Karácsony a TRIP rendezvényhajón beszélt, megszólalása után rögtön felcsendült kintről a cirkuszi induló. Ezt próbálták tapssal elnyomni, denem nagyon sikerült. Pár perc után a kishajó elúszott.

A gyerekeknek ingyen BKV-t, a felnőtteknek fővárosi finanszírozású szűrőprogramokat ígért Karácsony Gergely, aki vasárnap ismertette programját, és újból kihívta Tarlós Istvánt vitára. A rendezvényen Kerpel-Fronius Gábor átláthatóságot ígért, Kálmán Olga pedig azt mondta, nem elég, ha egy kerület szépül, a NER a polgármestereken keresztül nyújtogatja csápjait.

Karácsony arról beszélt, a riválisokból szövetségesek lette, büszke arra, hogy egységes ajánlatot tud letenni az asztalra, elmondta, hogy az elmúlt időszakban hét konstruktív vitája is volt, az pedig, hogy Tarlós István főpolgármester mellőzi a vitát, a budapestiek lenézését jelenti.

Amikor Budapest jövőjéről kellene beszélni, Tarlós mindig rólam beszél. Azt hiszi talán, én vagyok Budapest jövője – viccelődött Karácsony. Kettőjük között az is különbség, hogy míg nekik kidolgozott terveik vannak, a másik oldal csak blöfföl, a főpolgármester semmit nem mond arról, mit szeretne, csak azt, hogy jóban kell lenni a kormánnyal. Ezzel szemben ő nem a kormánnyal, hanem a budapestiekkel akar jóban lenni.

Ha a kormány olyat tesz, ami a budapestieknek nem jó, azt el kell mondani. Ha jó, akkor támogatni kell.

Karácsony azt hitte, rosszul hall, mikor mondták a kollégái, 10-ből 8 budapesti úgy hal meg, hogy az egy jobb egészségügyi ellátással megelőzhető lett volna. Azt mondja, az egészségügyi ellátás javítása a legfontosabb kérdés, a kerületekkel közösen talpra állítaná az egészségügyi ellátást, például csoportpraxisok létrehozásával.

Megismételte fő ígéretét: addig nem épül új stadion, amíg nincs mindenhol CT.

Bejelentette azt is, megválasztása esetén fővárosi finanszírozású szűrőprogramot indít a rákos megbetegedések kiszűrése érdekében. Beszélt a Tiborcz-adóról is, a lakásügyi ombudsmanról illetve beígért 20 ezer forint fűtéstámogatást a rászorulóknak illetve a nagycsaládosoknak. Arról is beszélt, ők nem betonban, hanem fában gondolkodnak, ha Budapest nem lesz zöld, az emberek el fognak menni. Egyik első intézkedési terve a klímavészhelyzet meghirdetése lenne.

Beszéde végén azt mondta, erős, de nem erőszakos vezető akar lenni, a budapestiek közös erejét keresi, hogy megváltoztassák Budapestet, és

Budapest megváltoztatásán keresztül kinyissuk a lehetőségét annak, hogy az országot is megváltoztassuk. A győzelem kulcsa szerinte az, hogy a fővárosiak megmozduljanak és álljanak a sarkukra.


Forrás: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: