Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2019. július 11-én az 5 éves Az Őrült Nők Ketrece a 250. előadását ünnepelte az Átriumban. Alföldi Róbert rendezésében 2014 nyara óta látható az előadás folyamatos teltház mellett.

Az őrült nők ketrecének 250. jubileumi előadásán okozott botrányt egy néző. A történtekről az Átrium a közösségi oldalán közleményt adott ki.

“2019. július 11-én, a kétszázötvenedik Az Őrült Nők Ketrece előadás után az egyik, a színháztermi fotózási tilalmat megsértő néző a színházi ügyeletesünket, miután felszólította a tiltás ellenére készített fényképfelvételek törlésére, azt megtagadta, munkatársunkat lökdösni kezdte, földre lökte, a karját kicsavarta, a kezét megtaposta.

Az illető erőszakot alkalmazott a színház munkatársán, ami minden körülmények között elfogadhatatlan magatartás. A magyar törvények nem teszik lehetővé, hogy a színház feljelentést tegyen, ezt csak az érintett kollégánk, az erőszak elszenvedője teheti meg. Természetesen kollégánk döntését elfogadjuk, és amennyiben úgy dönt, hogy kerüljön sor eljárásra, a színház biztonsági kameráinak felvételeit – amelyeken az eset látható – a vizsgálat rendelkezésére bocsátjuk, a jogi képviseletet biztosítjuk, és ezúton is köszönjük neki, hogy lelkiismeretesen a színház, illetve az előadás szerzői jogait védte.

Döbbenettel állunk az előtt, hogy valaki nem riad vissza a nyílt erőszaktól, a fizikai atrocitástól, ez annak átgondolására késztet bennünket, hogy milyen biztonsági intézkedéseket alkalmazzunk a jövőben. Színházunk semmiféle erőszakos cselekményt nem tolerál, és mindent megtesz a színház és annak munkatársai jogainak védelmében. Ezúton is felhívjuk nézőink figyelmét a színház házirendjének betartására, és köszönjük valamennyi együttműködő nézőnknek, aki tanúskodott az esetről a kiérkező rendőröknek.”

Az előadásra 5 év után is óriási az érdeklődés, hamarosan Debrecenben, ősztől pedig újra Budapesten lesz látható!

Forrás: Átrium Facebook / Musicalinfo

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: