Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik, Orbán Viktor számára a magyar nemzet rabszolgasorba taszítása a legfőbb vágy. Nem tudok más indokot elképzelni arra a kormányzati pusztításra, mint ami most folyik.

Áder János, aki számára fontosabb a környezetvédő, aggódó államférfi hamis pózának felvétele, mint ellátni a munkáját, ami a jogállamiság legfőbb őrének lenni, 5 nap alatt sem olvasta el az alkotmányt, és aláírta az MTA megcsonkításáról, vagyonának és kutatóhálózatának elvételéről szóló törvényt. Mindezt úgy, hogy a Magyar Tudományos Akadémia magánalapítású közintézmény, talán a világon egyedülálló módon. Ez a polgári? A konzervatív? Ez nem. Ez az, amikor “írunk rá egy törvényt”, és aztán szabad a rablás.

Pár napja Rákosmente fideszes képviselője, az amúgy tanári végzettséggel rendelkező Dunai Mónika ismét szégyent hozott eredeti szakmájára és hivatására, amikor NEM-mel szavazott a tanárok bérét megemelni javasoló módosító indítványra.

A tanárok számára még mindig a 2015-ös minimálbér a vetítési alap, aminél mostanra már közel 50 ezer forinttal több a minimálbér. Annak idején a pedagógus életpálya-modell megalkotásakor arról volt szó, hogy a vetítési alap a mindenkori minimálbér lesz! Így 3,5 év alatt a pedagógusok már akár 1 milliós megérdemelt jövedelemtől estek el, most már ott tartunk, hogy az utcaseprők (akik megérdemlik azt a pénzt, amit kapnak, szó se róla) is többet keresnek sokszor, mint a tanárok. Dunai Mónika pedig mire szavazott? Persze, hogy arra, amit mondtak neki. Ahogy ma is. Tanárként megszavazta, hogy legyen elvéve az igazgatói kinevezések véleményezési joga mindenkitől.

Eddig se volt egyetértési jog, eddig is azt nevezett ki igazgatónak a fideszes tankerület még ellenzéki városokban is, akit akart. De most már sem a diákok, sem a szülők, sem a tantestület, sem a város, senki sem véleményezheti a kijelölt igazgató alkalmasságát. Gyakorlatilag megszűnik az alternatív iskolák önálló pedagógiai programja, a maradék szabad tankönyvválasztás, és így tovább.

Kocsis Máté pedig hazaárulást emleget, mert ellenzéki képviselők nem szavazták meg a Fideszes alelnök-jelölteket az EP-ben. Nem emlékeznek arra, hogy 2009-ben ők sem szavazták meg Andor László kinevezését.

Pilhál Tamás, aki befotózott egy diáklány szoknyája alá, és még mindig nem ítélték el a bíróságon, meg kimondta: az ellenzék ellenség, és minden eszköz megengedett. Ez már a diktatúrák szótárából való. Azon pedig lehetne vitatkozni, hogy a megmaradt, megcsonkított, ellehetetlenített, de kitartó és a maradék eszközeivel élő ellenzék a hazát árulja-e vagy védi a gátlástalan, erkölcs nélküli lopós, jogászkodó tolvajoktól.

Az üzenet egyértelmű: szolga vagy. Ne ugrálj. Ha megteszed, lecsapunk. Ezért kell ugrálni, mert ilyet egy demokráciában senki sem mondhat. Ha belenyugszunk ebbe, beletörődünk a szolgasorsba is.

Orbán Viktor pedig egyre jobban belebolondul folyamatos kudarcaiba. Egyetlen számba kapaszkodnak csak: mennyivel nő a GDP. Segítek. Ha nem lennének a méregdrága és felesleges beruházások, EU-s pénzből vagy hitelből, akkor nem lenne szinte semmi növekedés. És mennyire hiteles az a növekedés, miközben szó szerint tönkremegy az ország?

Lukoczki Károly

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: