Karácsony Gergely - Fotó: Tóth Gergő - Forrás: nepszava.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem válogatnak az eszközökben a zuglói polgármester ellen, erre lehet következtetni Tarlós szavaiból.

Tarlós István az M1 csatorna elmondta, a leghelyesebb az lenne, ha az ÁSZ lefolytatna egy vizsgálatot a Karácsony Gergely – a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje – vezette kerületben, mert “a tények és az onnan érkező iratok ellentmondanak a polgármester kommunikációjának”.

A főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy Zuglóban csütörtökön elfogadták a zárszámadást, de kormányközeli sajtótermékek szerint komoly pénzügyi problémák merültek fel a kerületben, arról beszélt: egy kormányközeli portál írt arról, hogy egy vagy több beszállító adósságrendezési eljárást kezdeményezett Zugló ellen a bíróságon.

Ha ez valóban így van, akkor ez egy súlyos dolog, mert gyakorlatilag azt jelenti, hogy az önkormányzat fizetésképtelenségének a megállapítását kezdeményezték – mondta Tarlós, aki több, mint gyanúsnak nevezte, hogy harmadik hete nem kapják meg a kerületi képviselők Zugló legfontosabb pénzügyi mutatóit.

A polgármesteri nyilatkozatok egy “riadt tekintetű kétségbeesett embernek a Münchhausen-szerű túlzásainak tűnnek” – fogalmazott a főpolgármester kijelentve: a leghelyesebb az lenne, hogyha az ÁSZ kivizsgálná ezt a dolgot, mert “itt egy teljesen zavarodott halandzsázás megy”.

Ugyanaz folyik, mint a zuglói parkolási ügyekben, de súlyosabb kérdésben – jegyezte meg. Szólt arról is, csütörtökön derült ki, hogy a törvényességi vizsgálatot rendelt el a fővárosi kormányhivatal Zuglóban.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: