Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harminc évvel ezelőtt Magyarország mártírja, Nagy Imre újratemetésével Budapesten kezdődött el a rendszerváltás.

Harminc évvel ezelőtt Magyarország mártírja, Nagy Imre újratemetésével Budapesten kezdődött el a rendszerváltás. Az ő emléke és minden rendszerváltó előtt tisztelgek a rendszerváltás hősének, személyes hősömnek, Göncz Árpádnak a sírjánál.

Számomra Árpi bácsi képviselte mindazt, ami jó volt – vagy csak jó lehetett volna – az elmúlt 30 évben. Pártok jelölték, de soha nem volt pártpolitikus. Országunk első számú vezetője volt, de tisztségét mindig szolgálatnak tekintette. Nem választották közvetlenül, de jobban szerették, mint bárkit a közéletben.

Az én politikai példaképem régóta Göncz Árpád; magam számára is iránymutatóak sokat idézett mondatai: „Ha szolgálni kívánok valakit, azokat kívánom szolgálni, kiknek szolgálójuk nincsen, a védteleneket. Akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott szó.”

Budapesten idén októberben is változás kezdődik. Nem tudjuk még, a történelem hogyan hívja majd, csak azt, mi lesz az eredménye: először a fővárosban, utána az egész országban közös erővel ismét szabad, demokrata rendszert teremtünk. Valami olyasmit, amire Göncz Árpád is büszke lenne.

Karácsony Gergely


Forrás: Karácsony Gergely közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: