Karácsony Gergely olyan szívet tépő sorokat írt Göncz Árpád emlékére, hogy mi is megkönnyeztük


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Harminc évvel ezelőtt Magyarország mártírja, Nagy Imre újratemetésével Budapesten kezdődött el a rendszerváltás.

Harminc évvel ezelőtt Magyarország mártírja, Nagy Imre újratemetésével Budapesten kezdődött el a rendszerváltás. Az ő emléke és minden rendszerváltó előtt tisztelgek a rendszerváltás hősének, személyes hősömnek, Göncz Árpádnak a sírjánál.

Számomra Árpi bácsi képviselte mindazt, ami jó volt – vagy csak jó lehetett volna – az elmúlt 30 évben. Pártok jelölték, de soha nem volt pártpolitikus. Országunk első számú vezetője volt, de tisztségét mindig szolgálatnak tekintette. Nem választották közvetlenül, de jobban szerették, mint bárkit a közéletben.Az én politikai példaképem régóta Göncz Árpád; magam számára is iránymutatóak sokat idézett mondatai: „Ha szolgálni kívánok valakit, azokat kívánom szolgálni, kiknek szolgálójuk nincsen, a védteleneket. Akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott szó.”

Budapesten idén októberben is változás kezdődik. Nem tudjuk még, a történelem hogyan hívja majd, csak azt, mi lesz az eredménye: először a fővárosban, utána az egész országban közös erővel ismét szabad, demokrata rendszert teremtünk. Valami olyasmit, amire Göncz Árpád is büszke lenne.

Karácsony Gergely


Forrás: Karácsony Gergely közösségi oldala

 

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük