Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még az önkormányzati választások előtt robbanhat a bomba, ugyanis hatalmas lyukak tátonganak a főváros költségvetésében, könnyen fizetésképtelenné válhat a város.

Baj van, katasztrofálisak a számok: Amíg a főváros idei kiadásai a tervek szerint megközelítik a 380 milliárd forintot, addig a bevételek csupán alig nyaldossák a 266 milliárd forint alját ez pedig azt jelenti, hogy az idén tervezett hiány nem kevesebb, mint 114 milliárd forint lehet a fővárosban.

Ezt az összeget részben az előző évek tartalékaiból fedezné a városvezetés (25 milliárd forint) részben eladják a családi ezüstöt, azaz privatizálni fogják a “meglévő befektetéseket” (28 milliárd forint) valamint csaknem egy 67 milliárd forintos hitelt vesz a nyakába a város.

Mondanom sem kell, hogy amíg Tarlós Istvánék folyamatosan arról beszélnek, hogy gazdaságilag stabil Budapest – mely város és annak lakói a központi költségvetésbe napi 20 milliárd forintot termelnek – valójában olyan gyenge lábakon állnak a költségvetés pillérei, hogy bármikor beszakadhat a város központi kasszája.

Nem segítenek a helyzeten azok a kockázatos beruházások sem, mint a 3-as metró felújítása, amely bár szükségszerű, mégis ha megnövekednek a beruházás költségei nincs honnan pótolni, hiszen semmi tartaléka nincs a városnak.

Tarlós István tehát a lehető legrosszabb állapotba kormányozta a várost. Karácsony Gergely a baloldali előválasztás győztese, Tarlós kihívója igen indulatosan kommentálta az esetet:

Ennyit arról, hogy mennyi a haszna Budapestnek abból, hogy fideszes a vezetése: semennyi. Miközben Mészáros Lőrinc dupla áron építi csilivili stadionokat városszerte, a budapestieknek fontos dolgokra még hitelből se nagyon van pénz. Persze Orbán Viktor dolgozószobájából ez már nem látszik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: