Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Be kell valljam, még mindig a legnagyobb politikai hibának tartom a Momentum hirtelen jött “pökhendiségét”.

Nem, nem az a pökhendiség, hogy saját jelöltet állítanak csatasorba, ez csak növeli az előválasztás fényét, viszont a választások óta eltelt időszakban a Momentum hirtelen jött sikere nagyon úgy néz ki, hogy a párt fiatal vezetőinek a fejébe szált.

Még egy hét sem telt ez a legutóbbi választások óta, a Momentum máris újra akarja tárgyalni a budapesti ellenzéki megállapodásokat – szemben Gyurcsány Ferenccel, akinek a pártja a legnagyobbat nyerte, ők mégis önmérsékletet tanúsítanak – vagy gondoljunk arra, hogy Fekete-Győr szinte legelső interjújában már Gyurcsány Ferencet kritizálta.

Még egy hét sem telt el, máris a Jobbik híveinek üzen a párt, hogy rengeteg jobbikos szavazott rájuk – mintegy célzást téve a Jobbik jelenlegi szavazóinak. Sorolhatnánk, de úgy vélem lassítani kellene a tempón, mert a hirtelen siker azután csúnya felébredést és pofára esést hozhat. Már pedig most még egy kudarcra nincs szüksége az ellenzéki világnak, még egy beváltatlan remény nem hiányzik.

De tény, máris bejelentették, hogy a korábbiaktól eltérő módon a Momentum saját főpolgármester jelöltet állít. Mint fogalmaznak:

Egy kevésbé ismert férfi momentumos politikust indítana főpolgármester-jelöltként Budapesten a Momentum

Momentum elnöksége valóban saját főpolgármester-jelölt indítása mellett döntött, ez a jelölt pedig elindulna Karácsony Gergellyel szemben az ellenzéki előválasztáson.

A döntésre a küldöttgyűlésnek még rá kell bólintania, de hamarosan megnevezik ki lesz a jelölt. Ez viszont azt jelenti, hogy az eddig felreppent Szél Bernadett nem vállalta a Momentum invitálását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: