Hiller István is felszólalt az EP-választások tanulságait értékelve (részletek a cikkben)


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 94

Hiller: Magyarországnak az európai centrumban kell kell maradnia
A történelem során mindig az volt a jó választás, ha nyugati kötődésű szervezetekhez tartoztunk, most is ez az ország érdeke, az európai főpolitika centrumában maradjon – mondta Hiller István az EP-választások tanulságát értékelve.

Országgyűlési felszólalásában üdvözlete az EP-választás hazai és európai magas részvételi számait Hiller István. “Ez minden demokratának jó érzés” – jelentette ki, majd gratulált a megválasztott európai parlamenti képviselőknek. Az MSZP országgyűlési képviselője kifejtette, bízik abban, hogy az új EP-képviselők az ország érdekeit fogják szolgálni.

Arra emlékeztetett, történelme során az ország számára mindig az volt az előnyösebb, ha nyugat-európai orientációjú szervezetekhez tartozott, és amikor maga dönthetett erről, mindig ilyeneket választott. Az ország érdeke az, nyomatékosította Hiller, hogy az európai főpolitika központjában legyen: minden, ami ebben erősíti, az hasznos.Ehhez kapcsolódva arra hívta fel a figyelmet, nem igazolódtak azok a propagandisztikus vagy valójában is gondolt vélemények, amelyek az európai meghatározó politikai erőkkel szemben áttörést vártak. Ez nem következett be, a kereszténydemokraták, szociáldemokraták és zöldek meghatározó többségben lesznek az Európai Parlamentben. Az európai szocialisták és szociáldemokraták frakciója, amelyhez az MSZP képviselője is fog tartozni fog, meghatározója lesz a központi döntéshozatalnak.

“Az ország érdeke az, hogy tudjuk a centrumban tartani. Ami onnan kiviszi az a perifériára sodródást okozhatja” – állapította meg. Hiller István felszólalását azzal zárta, olyan Európában hisznek, amely alapja lehet a későbbi fejlődésnek, egy Szociális Európának, ahol a fiatalok szívesen nőnek fel, férfiak és nők egyenjogúak.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 94
  • 94
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük