Tóth Bertalan, az MSZP elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Együttműködésre hívta az ellenzéket az őszi önkormányzati választásokra Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Bár a miniszterelnök felszólalására reagált, rendhagyó módon az ellenzéki pártokat szólította meg hétfőn a parlamentben.

„Kérlek benneteket, emlékezzetek decemberre és januárra!” – említette az akkor kezdődött közös ellenzéki fellépést, és azt kérte: a remény, amely sokmillió ember számára megadatott, ősszel váljon valósággá.

Sorolta: Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Tatabányán, Dunaújvárosban, Dunakeszin, Gödöllőn, Budaörsön, Gyöngyösön, Gödön, Ózdon, Kazincbarcikán, Dunaharasztiban, Komlón, Százhalombattán és sok más helyen formálódott már ellenzéki összefogás. „Ez az ellenzéki együttműködés igenis esélyt, reményt ad arra, hogy ősszel változást lehessen elérni” az önkormányzati választáson.

Kijelentette: az MSZP vállalja a felelősséget ezért az együttműködésért. Kérte a többi ellenzéki pártot: ugyanígy vállalják a felelősséget ők is.

Meggyőződését fejezte ki: ha ezeken településeken el lehet zavarni a fideszes kiskirályokat, a NER kiszolgálót és helytartóit, „akkor lehet ebben az országban változást elérni”, hogy októberben egy új országban ébredhessenek az emberek.

Felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a Fidesz az ország 220 településén elvesztette az EP-választásokat, azaz kisebbségben maradt az ellenzékkel szemben. Tehát nem sikerült megismételnie tavalyi választási eredményét és elérnie a 2/3-os többséget. „Ez azért nagyon fontos, mert ez rengeteg embernek esélyt, reményt ad arra, hogy idén ősszel fordítsanak” sorsukon és a településük sorsán.

Az EP-választás másik nagyon fontos üzenetének nevezte, hogy az európai szélsőjobboldali, populista politikusok, „politikai bűnözők, akik közül az ön szövetségese, (…) az osztrák alkancellár meg is bukott; azok, akik orosz pénzből akarnak olyan rendszert építeni, amit ön itt kiépített az ellopott uniós és a hazai forrásokból”, ki tudnak-e törni a karanténból, amibe az európai progresszív erők bezárták őket. Kijelentette: nem tudtak kitörni, mert a kontinens békéjét, jövőjét képviselő progresszív erők, köztük a Néppárt, megerősödtek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: